Pytanie

07.04.2009
W ośrodku wczasowym do śniadania w formie stołu szwedzkiego podajemy gościom kawę i herbatę w termosach, bez ograniczeń ilościowych. Cena śniadania to 20 zł. Czy podczas rozliczania gości (nabijania na kasę fiskalną) mamy obowiązek rozbijania tej kwoty na różne stawki VAT, tj. gastronomia z VAT 7 % (np. 17 zł) i napoje z VAT 22 % (np. 2 zł za kawę i 1 zł za herbatę)? Czy istnieje możliwość liczenia śniadania jako całości, z VAT 7 % ?

Do uzyskania pełnego dostępu konieczne jest logowanie.

Nie masz jeszcze konta?

Zadaj pytanie

Wzory pism

  • Imienny wykaz wydanych legitymacji pobierz

  • Wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego pobierz

  • [CIT- 8/0] Informacja o odliczeniach od dochodu i od podatku oraz o dochodach wolnych i zwolnionych od podatku pobierz

  • [AKC–4/A] Podatek akcyzowy od alkoholu etylowego pobierz

więcej